Petr Mašat

Zabít? Kdepak, láska až za hrob!

26. 08. 2014 21:45:13
Měli jste někdy pocit, že chcete vraždit? Že néé! Pořiďte si štěně! To co s ním zažijete, pokud tedy máte šťastnou ruku při výběru, se dá velmi snadno přirovnat ke kurzu přežtí (pro štěně) a nebo ke kurzu sebeovládání (pro vás).
ta pohovka mé uz štvala, stejne na ní nemůžu ležet
ta pohovka mé uz štvala, stejne na ní nemůžu ležetPMa

Tak to já, jsem přešťasnou ruku měl! Po tom, co nám odešel do psího nebe, po 11letech, náš Labrador Kvido, jsem usoudil, že je třeba udělat změnu. A tak jsme si, po dlouhém váhání vybrali nového člena rodiny. Nejvíc nám učarovalo plemeno maďarského ohaře. Je to fantastické, temperamentní plemeno a od podzimu 2013 mám dělalo společnost a radost. Byli jsme tak nadšení, že jsme ještě v zimě začali chodit na cvičák, brali individuální lekce a dávali ho na psí den. A samozřejmě, aby nám ta naše holka neprochladla, tak jsme jí nechávali doma. Zapomněl jsem říci, že to byla "ona" a jméno jsme jí dali Mia. No, hned od začátku byla skvělá, hodná, tulivá a prostě všechno!! ..ale....sakra, vždycky musí existovat nějaké "ale". A v našem případě to bylo, a pořád je obrovské "ALE"!

No co budu povídat..nastalo jaro a my tedy usoudili, že na zahradě jí bude krásně! To jsme si mysleli my, ne však Mia a tak asi z naštvání, že je sama a ještě venku (před tím doma sama byla) se rozhodla, že nás nás taky potrénuje. My jí dáváme všechno a tak se rozhodla nám to vrátit. Trénink v sebeovládání ti moji páníčci ještě nemají a tak já si je vyzkouším. V následujících dnech systematicky trhala vše co na zahradě našla. Začalo to křesílkama, další den lehátko, houpačku, pak pohovku ...tu si rozložila na několik dní, do toho několik bot, vyhrabané díry v trávníku atd atd. No zkrátka, přijdete domů a i když je venku 30C u vás jakoby sněžilo, 1.jpg
tepovku hned máte tak 200, polije vás horko, pak hned studený pot...znáte ten pocit? A chcete vraždit!! Jenže ten tvoreček se tváří, že on to rozhodně nebyl a smutně kouká a chce se tulit. Ještěže neumí mluvit!! To je to tajemství úspěchu - NEMLUVIT! Úplně vidím manželku jak mi ze vzteku, že chodím z práce pozdě domů rozřeže gauč a řekne něco ve stylu, že kdybych nechodil pozdě, nebo byl víc doma, nestalo by se to. Jistě by k tomu měla spousty výmluv, řečí a jiných invektiv ....a tady by se lámal chleba mezi BÍT či NEBÍT, či snad BÝT či NEBÝT? ZABÍT nebo PŘEŽÍT ?!

A to je výhoda těch našich miláčků. Neumí mluvit a tím zařídí, že mi nejsme v lochu za vraždu a naopak se zdokonalujeme v ovládání samasebe a jsme lepší lidé, neboť se učíme, a to celkem pravidelně, ODPOUŠTĚT. Tomu se říká - LÁSKA AŽ ZA HROB!

Buďte silní a nebo jen mějte šťastnější ruku při výběru.7.jpg
2.jpg
4.jpg
křesílka šla na řadu jako první

Autor: Petr Mašat | karma: 17.31 | přečteno: 552 ×
Poslední články autora